top of page
squid-squid-zelfklevende-vitrage.jpeg

SQUID TEXTIEL RAAMFOLIE

ZELFKLEVEND, SFEERVOL, DOORZICHTIG MAAR TOCH INKIJKWEREND

DOORZICHTIGE INKIJKWERENDE SFEERVOLLE TEXTIEL FOLIE

Squid, een zelfklevende, transparante textiel raambekleding dat inkijkwerend is maar toch doorzichtig. Van binnen naar buiten is de folie doorzichtig maar overdag en in de avond wordt de inkijk belemmert. De unieke textuur geeft een warm en natuurlijk gevoel. Squid is geschikt voor elk type raam of kozijn. Ook kunnen we de folie beprinten met elke gewenst patroon.

SFEERVERHOGEND

ZON EN WARMTEWEREND

VERKRIJGBAAR IN 6 KLEUREN

DOORZICHTIG OF ONDOORZICHTIG

Coal-Squid-Textielfolie2.jpg

MULTIFUNCTIONEEL

Squid is de enige raambekleding die op elk type en op elke vorm van raam kan aangebracht worden. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen.

Vocht- en hittebestendig

Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voorSquid. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+) glas of hoogrendementsglas. Je kunt Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte installeren.

Maatwerk

Heb je ronde, driehoekige of ruitvormige ramen? Wil je Squid op een dakraam, een glazen koepel of in je veranda plaatsen? Zolang je raam van glas is, past Squid er op. Het raamtextiel wordt ter plaatse op maat ingesneden. Perfect voor kleine ramen naast bijvoorbeeld de voordeur, maar ook voor grote raamoppervlakken als een schuifpui. Die kun je met de nodige nauwkeurigheid zonder zichtbare naad met Squid bekleden.

DOORSCHIJNEND EN PRIVACY

Squid is een doorschijnende stof die het mogelijk maakt overdag naar buiten te kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert. Met Squid geniet je dus van je privacy én van je uitzicht.

Ongestoord genieten

Het effect van Squid op je raam kun je vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een plastic raamfolie waar je helemaal niet doorheen kan kijken en dus ook jouw daglicht wegneemt.

's Avonds gaat het licht aan

Ook ’s avonds zorgt Squid voor filtering naar binnen toe. Wanneer het van buiten donkerder wordt dan binnen, wordt de inkijk wel veel minder belemmerd. Dan is het beter om je gordijnen of binnenzonwering te gebruiken. De werking van Squid wordt getoond aan de hand van de onderstaande time lapse video.

0000294_voorbeeldwoning-keuken.jpeg
squid-squid-zelfklevende-vitrage.jpeg

MOOI EN NATUURLIJK

Squid is een textiel met een mooie, natuurlijke uitstraling. De unieke textuur maakt het ook praktisch in onderhoud en geschikt voor elk interieur en type architectuur. De zes kleuren zijn precies gekozen zodat Squid ook perfect bij uw inrichting past.

Praktisch mooi

Squid heeft haar unieke textuur te danken aan haar productietechniek. Het textiel wordt geweven met polyester garens en geniet zo van een zachte en warme uitstraling. Ondanks de textielstructuur is Squid eenvoudig te reinigen. Yoghurt, confituur, choco, en mayonaise verwijder je zonder problemen. Daarnaast is Squid ook vocht- en hittebestendig en kan het worden toegepast op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Enkel de zwarte versie (Coal) mag niet gebruikt worden op dit type glas.

Voor elk interieur

Dankzij het minimalistische karakter van Squid past deze raamdecoratie binnen elk interieur en bij elk type architectuur. De zes kleuren zijn heel precies gekozen zodat ze ook bij jouw interieur aansluiten. Laat je inspireren door het effect van Squid in de kleuren Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock en Coal.

Bovendien maakt de eenvoudige installatiemethode ongeacht welk ophangsysteem overbodig. Bekleed je raam met echt textiel op de meest eenvoudige manier.

ZONWEREND

Squid houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Squid is bestand tegen zware zonne-intensiteit en extreme luchtvochtigheid. Het is een open ademend textiel en is, in tegenstelling tot plastic raamfolie, compatibel met HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Enkel de zwarte versie (Coal) mag niet gebruikt worden op dit type glas.

Vocht- en hittebestendig

Het product is grondig getest. Squid werd in een lab-omgeving blootgesteld aan zware zonne-intensiteit. Dezelfde omgeving wordt nagebootst en zelfs ook met een luchtvochtigheid van 99%. Squid kwam perfect uit beide tests waarbij de kleefkracht van de lijm niet werd aangetast.

Een derde minder zonnewarmte

Zonnewarmte wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt allereerst geen luchtlaag tussen je zonwerende materiaal en het glas van je raam. Ten tweede reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo hou je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

Multifunctioneel

Je kan Squid gebruiken op dakvensters zoals Velux, schuiframen die gericht zijn op het zuiden, glazen daken, dakkoepels, enzovoort. In tegenstelling tot plastic raamfolie mag je Squid op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas gebruiken. De lijm noch het textiel ondervinden nadelige effecten van zware UV-stralen. 

Chalk-Squid-Textielfolie4.jpg
bottom of page