top of page

PRIVACY FOLIE

MINDER INKIJK, MEER PRIVACY

MINDER POTTEKIJKERS, MEER PRIVACY

U wilt meer privacy maar wil niet de hele dag met de gordijnen dicht zitten. Een oplossing daarvoor is privacyfolie. Deze folie bedekt het raam zodat niemand naar binnen kan gluren. U heeft privacy en de ramen zijn op een nette manier afgewerkt. De folie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in de badkamer zodat niemand u kan zien maar er wel genoeg daglicht binnen komt. Ook wordt de folie veel gebruikt bij bedrijven om meer privacy te creëren. 

KEUZE UIT MELKGLASFOLIE EN SPIEGELFOLIE

Er zijn 2 soorten privacyfolie, melkglasfolie en spiegelfolie. De melkglasfolie heeft een matte afwerking en laat een deel van het zonlicht door maar weert de hinderlijke zonnestralen. Bij de melkglasfolie kunt u niet naar binnen maar ook niet naar buiten kijken. Spiegelfolie is leverbaar in verschillende tinten, van licht spiegelend tot compleet spiegelend. Van binnen kunt u wel naar buiten kijken, terwijl aan de buitenkant alleen het spiegeleffect zichtbaar is. Privacyfolie op kantoor is erg populair, vooral de zandstraalfolie met logo uitsnede.

IS ZANDSTRAALFOLIE EN MELKGLASFOLIE NIET HETZELFDE?

Nee de folies zijn niet hetzelfde er zit we degelijk verschil zin. Veel mensen denken dat melkglasfolie en zandstraalfolie hetzelfde zijn. Dat is begrijpelijk want ze lijken zo goed als hetzelfde maar er zijn toch een aantal verschillen. Bij de zandstraalfolie voel en zie je een grovere structuur dan bij melkglasfolie. In de zandstraalfolie zitten glitterdeeltjes waardoor deze een mattere uitstraling heeft en ook zo aanvoelt. Ander voordeel van zandstraalfolie is dat deze bedrukt en machinaal gesneden kan worden. Zo kan dus bijvoorbeeld je logo worden uitgesneden uit de zandstraalfolie. Melkglasfolie wordt daarom meer voor woningen gebruikt en zandstraalfolie meer bij bedrijven.

WANNEER KIES JE VOOR MELKGLASFOLIE OF SPIEGELFOLIE?

Het verschil is duidelijk, door spiegelfolie kan je heen kijken en door de melkglasfolie niet. Melkglasfolie kies je in ruimtes waar je wel daglicht wil maar niet wil dat er naar binnen wordt gekeken en waar het niet uitmaakt of je naar buiten kan kijken, zoals bijvoorbeeld de badkamer of vergaderruimte. Je kan natuurlijk ook de melkglasfolie in de huiskamer gebruiken als strook in de midden van het raam. Zo weer je toch de inkijk maar is het toch ook open, De breedte van de strook is helemaal naar wens aan te passen.

bottom of page